ÇOCUK VE ERGEN OBEZİTE DERNEĞİ TÜZÜĞÜ
Bölüm 1
Derneğin Adı:
Madde 1. Derneğin adı “Çocuk ve Ergen Obezite Derneği” dir.
Merkezi:
Madde 2. Derneğin merkezi Ankara” Ilindedir.
Madde 3. Derneğin merkezi ANKARA ilindedir. Diğer illerde şube açabilir.
Derneğin Amacı:
Madde 4. Derneğin amaçları: Üyelerinin çocuk ve ergen obezitesi alanında eğitim, hasta bakımı, tedavi konularında yüksek standartlar içinde bulunmalarını sağlamak ve çocuk ve ergen obezitesi eğitiminde, obez hasta bakımında, tanı ve tedavisinde teknik, bilimsel ve sosyal imkanların geliştirilmesine katkıda bulunmak ve ortam hazırlamaktır.
Derneğin çalışma Alanı:
Madde 5. Derneğin çalışmalarında kamuya dönük talepler ve kamu yararı önde gelir. Dernek amaçları doğrultusunda çalışırken tüm resmi ve özel kuruluşlarla, gerçek ve tüzel kişilerle, gönüllü kuruluşlarla işbirliği yapar, onlardan yardım alır, onlara yardım eder. Gerektiğinde ilgili konularda giderleri ve hazırlama ücretlerini karşılar. Gerekli izin alma şartı ile yurt dışı kuruluşlarla da işbirliği yapar.
Dernek amaçlarının gerçekleştirebilmek için aşağıdaki konularda ve şekilde çalışmalar yapar.
a- Çocuk ve Ergen Obezitesi ve Çocuk Endokrinolojisini ilgilendiren diğer konuların eğitiminde belli standartları sağlamak için ilgili kuruluşlarla işbirliği içerisinde çalışmak.
b- Çocuk ve Ergen Obezitesi ve Çocuk Endokrinolojisini İlgilendiren diğer konuların tanı ve tedavilerdeki yenilik ve gelişmeleri yakından izleyerek üyeleri bilgilendirmek.
c- Çocuk ve Ergen Obezitesi ve Çocuk Endokrinolojisini Alanında toplumun bilinçlendirilmesine yönelik projeler geliştirmek ve uygulamak, bu çalışmalar sırasında ilgili kuruluşlarla işbirliği yapmak.
d- Üyelerine, çocuk ve ergen obezitesi, çocuk endokrinolojisi alanında çalışan kişilere çeşitli araştırmalar için katkıda bulunmak, yurt içi ve yurt dışı burslar sağlamak.
e- Üyelerine, çocuk ve ergen obezitesi, çocuk endokrinolojisi alanında çalışan kişilere yurt içi ve yurt dışı konu ile ilgili toplantılara katılabilmeleri için destek sağlamak.
f- Üyelerine, hizmet verdiği kişilere ve çocuk ve ergen obezitesi, çocuk endokrinolojisi alanında çalışmada bulunanlara ihtiyaç halinde tanı ve tedaviye yönelik maddi destekte bulunmak, eğitim vermek, seminer, sempozyum, konferans, panel düzenlemek ve yayınlar yapmak.
g- Yasal şartları yerine getirmek şartı ile poliklinik, teşhis ve tahlil ünitesi, tip merkezi, yan dal merkezi, çocuk (endokrin merkezi), çay ocağı ve benzeri gelir getirici birimler açar ve işletir.
h- Obezite konusunda girişilecek bilimsel faaliyetlerin ve araştırmaların her türlü demirbaş, sarf, tıbbi cihaz, makine, eğitim materyali, büro malzemesi, kırtasiye, mefruşat, küçük onarım ve hizmet alımı gibi ihtiyaçlarını karşılanmasında maddi katkıda bulunur.
i- Faaliyetlerini sürdürebilmek için ücretli eleman çalıştırır. Çalışanların vergi, resim, harç, SSK (SGK) primlerini öder, sosyal yardımda bulunur.
j- Derneğin tanıtımı ve yaygınlaşması amacı ile yürütülecek faaliyetler katkı sağlar.
k- İşleyişi ve amaçları doğrultusunda dernek üyeleri veya diğer kişiler tarafından yapılmış olan harcamaları karşılar, obezite hastalarına sosyal veya tıbbi maksatlı olarak maddi katkı sağlar.
Derneğin Çalışma Hacmi:
Madde 6. Dernek amaçlarını geliştirmek için;
a. Şubeler, tesisler, işletmeler kurabilir.
b. Her türlü ayni, nakdi bağışlar ve gönüllü hizmetler kabul edebilir.
c. Her türlü hukuki sözleşmeler ve tasarruflar yapabilir.
d. Gerekli izin alma şartı ile benzer amaç İçin çalışan uluslararası kuruluşlarla işbirliği yapabilir, onlarla yardımlaşabilir ve onlara üye olabilir.
Derneğin Kurucuları:
Prof. Dr. Peyami Cinaz | (Gazi Tıp Fakültesi Endokrinoloji doktoru) (Uyruğu: T.C) |
Prof.Dr.Ayşe Serdaroğlu | 30. Sok. Atasoy Apt. 5/3 Yukarı Bahçelievler Ankara (Gazi Tıp Fakültesi Çocuk Nöroloji doktoru) (Uyruğu: T.C) |
Doç.Dr.Aysun Bideci | Aşkabat Cad. 19 sok. Bahçelievler Ankara (Gazi Tıp Fakültesi Endokrinoloji doktoru) (Uyruğu: T.C) |
Yrd.Doç.Dr.Esra Önal | Aşağı Eğlence Mendil Sok. Akdeniz Apt. 31/13 Etlik Ankara (Gazi Tıp Fakültesi Yenidoğan ünitesi doktoru) (T.C) Birlik Mah. 102. Sok. 9/2 06610 Ankara |
Öğr.Gör.Dr. M. Orhun Çamurdan | (Gazi Tıp Fakültesi Endokrinoloji doktoru) (Uyruğu: T.C) Devlet Mah. Devrimler Cad. Yeşilöz Sitesi 11/5 Eryaman |
Öğr.Gör.Dr.Aysu Duyan Çamurdan | (Gazi Tıp fakültesi Sosyal pediatri doktoru) (T.C) Devlet Mah. Devrimler Cad. Yeşilöz Sitesi 11/5 Eryaman |
Hemşire Selda Çetinkaya | (Gazi Tıp Fakültesi Endokrinoloji hemşiresi) (T.C) Ergazi Mah. Akçakent sitesi 12/3 Batıkent-Ankara |
Bölüm II
Derneğin Üyeleri
Madde 7. Derneğin iki tür üyesi vardır.
a. Asil üyeler: Dernek merkezine ve şubelerine kayıtlı üyelerdir.
b. Onursal (Fahri) üyeleri: Derneğin amaçları doğrultusunda büyük hizmetler vermiş, derneğe önemli ayni, nakdi veya hizmet bağışında bulunan kişi ve kuruluşlardır.
Onursal üyeleri dernek kuruluna katılabilirler, ancak oy kullanamazlar.
Madde 8. Derneğin merkez şubelerine üye olabilmek için;
a. 5253 sayılı kanunun ilgili maddelerinde belirtilen vasıfları taşımak,
b. Hekim, hemşire veya laborant olmak,
c. En az iki üye tarafından önerilmek,
d. Yönetim Kurulunca hazırlanan giriş formunu doldurmak gerekir,
Madde 9. Üyelik başvurusu en geç 30 gün içinde karar bağlanır ve karar başvurusu sahibinde yazılı olarak bildirilir. Reddedilen başvurular için gerekçe göstermek zorunluluğu yoktur.
Madde 10. Üyelikten ayrılmak isteyenler, bu isteklerini dernek yönetim kuruluna yazılı olarak, bildirmek zorundadırlar.
Madde11. Dernek üyeliği aşağıdaki durumlarda yönetim kurulu kararı ile sona erer:
a. Ölüm,
b. 5253 sayılı kanunun ilgili maddelerinde belirtilen suçlardan hüküm giymek.
Madde 12. Aidatını ve borcunu ödemeyen üyeler yönetim kurulunca yazılı uyarılır ve kendilerine ödemede bulunmaları için 30 gün süre verilir. Geçerli bir mazerete dayanmaksızın borcunu bu süre içinde de ödemeyenlerin üyelikleri ile ilgili yönetim kurulunca silinir ve durum kendilerine taahhütlü yazı ile bildirilir. Borçlar kanuni yoldan ödetilir.
Kaydı silinen üye kararın kendisine tebliğinden itibaren 30 gün içinde disiplin kuruluna itirazda bulunabilir. Disiplin kurulunun bu konudaki kararı kesin karardır.
Madde 13. Dernek tüzüğüne, genel kurul ve yönetim kurulu kararlarına uymayanlar, şeref ve haysiyet kırıcı davranışlarda bulunanlar, derneğe ait yer ve kuruluşlarda dedi kodu yapanla, üyeler arasında geçimsizliğe neden olanlar, siyesi veya ideolojik münakaşa veya propaganda yapanlar yönetim kurulunca disiplin kuruluna sevk edilir.
Madde 14. Üyeler eşit haklara sahiptirler. Üyeler arasında ırk, dil ve siyasi kanaat farkı gözetilmez. Hiçbir üyeye ayrıcalık tanınmaz. Her üyenin ilgili olduğu genel kurulda bir oy hakkı vardır. Üyeler oylarını bizzat kullanabilirler. Diğer üyelerin aracılığı ilke oy kullanamazlar.
Bölüm III:
Derneğin Organları:
Madde 15. Derneğin organları şunlardır:
a. Genel Kurul,
b. Yönetim kurulu,
c. Denetleme kurulu
Genel Kurul
Kuruluşu:
Madde 16. Genel kurul asil üyeler ile, şubelerce kendi üyeleri arasında seçilen delegelerden oluşur.
Görevleri:
Madde 17. Genel Kurul aşağıdaki hususları görüşüp karara bağlar.:
a. Dernek organlarının seçilmesi,
b. Yönetim kurulu ve denetleme kurulu kararlarının görüşülüp, karar bağlanması, A
c. Yönetim kurulunca hazırlanan bütçe taslağının oylanması,
d. Dernek için gerekli malların satın alınması veya satılması konularında yönetim kuruluna yetki verilmesi,
e. Dernek şubelerinin açılmasına karar vermek ve şube kurucularına yetki vermek,
f. Derneğin fes edilmesi,
Madde 18. Genel kurul üç yılda bir kez Kasım ayı içinde olağan olarak toplanır. Toplantıya çağrı kurulunca yapılır. Denetleme kurulunun lüzum veya dernek üyelerinin en az beşte birinin yazılųisteği üzerine genel kuruldan 30 gün içinde toplantıya çağrılması zorunludur. Yönetim kurulu bu görevi yerine getirmezse, toplantıyı isteyenlerden biri sulh hukuk hakimliği’ne başvurabilir.
Madde 19. Toplantı çoğunluk sağlanmaması sebebinin dışında başka bir geri bırakılırsa bu durum sebepler de belirtilerek ilk ilanın yapıldığı gazetede ikinci bir ilanla üyelere duyurulur. İkinci toplantının en geç ile ay İçinde yapılması zorunludur. Genel kurul toplantısı bir defadan fazla geri bırakılmaz. İkinci toplantı ilk toplantı esasına göre yürütülür.
Genel kurul toplantıları dernek merkezinden başka ilde yapılmaz.
Toplantı ve Karar Yeter Sayısı:
Madde 20. Salt çoğunlukla toplanır ve katılanların çoğunluğu ile karar alınır. Ancak derneğin feshi veya tüzüğün değiştirilmesi için birinci toplantıda en az 2/3 çoğunluk aranır. Çoğunluk sağlanmaz ise İkinci toplantıya katılan üye sayısı, dernek yönetin ve denetleme kuruşları asıl üye sayısı toplamının iki katından az olmaz.
Toplantı ve Görüşme Usulleri:
Madde 21. Toplantı çoğunluğu sağlanınca durum bir tutanakla tespit edilir. Toplantı yönetim kurulu başkanı veya görevlendirdiği bir yönetim kurulu üyesi tarafından açılır. Önce toplantıyı yönetmesi için bir başkan yeteri kadar başkan vekili ve iki katip üye seçilir. Genel kurulu genel kurul başkanı yönetir. Katipler toplantı tutanağını düzenler. Başkan ile birlikte imzalarlar. Bu tutanaklar toplantı sonunda gereği yapılmak üzere yönetim kuruluna verilir. Genel kurul toplantısında sadece gündemdeki konular görüşülür. Ancak toplantıya katılan üyelerinin en az onda biri tarafından görüşülmesi istenen konuların gündeme alınması zorunludur. Oylama şekli genel kurulun kararına bağlıdır.
Yönetim Kurulu :
Kuruluşu:
Madde 22. Yönetim Kurulu üç yıl için genel kurul tarafından gizli oyla seçilen 5 üyeden oluşur. Asil üye sayısı kadar da yedek üye seçilir. Asil üyeliklerde boşalma olduğu takdirde yedek üyelerin aldıkları oy sayısına göre göreve çağrılmaları zorunludur.
Genel kurulun oy kullanma ve karar alma usul ve şekilleri
Genel kurulda, aksine karar alınmamışsa, oylamalar açık olarak yapılır. Açık oylamada, genel kurul başkanının belirteceği yöntem uygulanır.
Gizli oylama yapılacak olması durumunda ise, toplantı başkanı tarafından mühürlenmiş kağıtlar veya oy pusulaları üyeler tarafından gereği yapıldıktan sonra içi boş bir kaba atılır ve oy vermenin bitiminden sonra açık dökümü yapılarak sonuç belirlenir.
Genel kurul kararları, toplantıya katılan üyelerin salt çoğunluğuyla alınır. Ku kadar ki, tüzük değişikliği ve derneğin feshi kararları, ancak toplantıya katılan üyelerin üçte iki çoğunluğuyla alınabilir.
Görevler:
Madde 23: Yönetim kurulunun görevleri şunlardır.
a. Derneği temsil etmek,
b. Dernek yönetimi ile ilgili yönetmelik ve yönergeler çıkarmak,
c. 5253 sayılı kanunda belirtilen defterleri tutmak.
d. Kanun ve tüzükte belirlenen yetkileri kullanmak.
e. Dernek yönetim kurulunun oy çokluğu ile alacağı kararlarla borçlanabilir.
Görev Bölümü:
Madde 24. Yönetim Kurulu Ilk toplantısında bir başkan, bir başkan vekill, bir sayman üye seçer ve bunların görev ve yetkilerini şayet yönetmelikte belirtmemişse tespit eder. Gerektiğinde üyelerden biri genel sekreter olarak görevlendirilir.
Toplantıları başlatmak ve Karar Yeter Sayısı, Gündemi, Görüşme Usulü:
Madde 25: Yönetim kurulu en az yılda üç kez toplanır. Toplantıya çağrı başkanca yapılır. Yönetim kurulu salt çoğunlukla toplanır, katılanların çoğunluğu ile karar alınır. Kararlar bir deftere yazılarak, toplantıya katılan bütün üyelerce imzalanır. Karar muhalif olanlar muhalif nedenlerini yazarlar. İzinsiz ve özürsüz olarak arka arkaya üç toplantıya katılmayanların üyeliği yönetim kurulu kararı ile düşer. Yönetim kurulunda, yedek üyelerin göreve çağrılmalarına rağmen salt çoğunluk sağlanamazsa genel kurul en geç bir ay içinde denetleme kurulu veya geriye kalan üyeler tarafından olağanüstü toplantıya çağrılır.
Denetleme Kurulu:
Madde 26. Denetleme Kurulu genel kurulca gizli oyla seçilen 3 üyeden oluşur. Ayrıca 3’de yedek üye seçilir. Denetleme kurulunun görev süresi üç yıldır. Herhangi bir sebeple boşalan üyelik için sıradaki yedek üye göreve davet edilir ve durum yönetim kuruluna yazılı olarak bildirilir.
Denetleme kurulu ilk toplantısında bir başkan, bir başkan vekili ve bir raportör seçer, denetleme kurulu en az altı ayda bir toplanır. Denetleme kurulunda, yönetim kurulunda uygulanan usuller uygulanır. Ayrıca iç denetim mekanizması olarak 5253 sayılı Dernekler Kanunu’nun 9. Maddesine göre aşağıdaki esaslar tatbik edilir.
Derneklerde iç denetim esastır. Genel kurul, yönetim kurulu veya denetim kurulu tarafından iç denetim yapılacağı gibi, bağımsız denetim kuruluşlarına da denetim yaptırılabilir. Genel kurul, yönetim kurulu veya bağımsız denetim kuruluşlarınca denetim yapılmış olması, denetim kurulunun yükümlülüğünü ortadan kaldırmaz.
Denetim Kurulu; Derneğin, tüzüğünde gösterilen amaç ve amacın gerçekleştirilmesi için sürdürüleceği belirtilen çalışma konuları doğrultusunda faaliyet gösterip göstermediğini, defter, hesap ve kayıtlarının mevzuata ve dernek tüzüğüne uygun olarak tutulup tutulmadığını, dernek tüzüğünde tespit edilen esas ve usullere göre bir yılı geçmeyen aralıklarla denetler ve denetim sonuçlarını bir rapor halinde yönetim kuruluna ve toplandığında genel kurula sunar.
Denetim kurulu üyelerinin istemi üzerine, her türlü bilgi, belge ve kayıtların, dernek yetkilileri tarafından gösterilmesi veya verilmesi, yönetim yerleri, müesseseler ve eklentilerine girme isteğinin yerine getirilmesi zorunludur.
Görevleri:
Madde 27. Denetleme Kurulunun Görevleri şunlardır:
a. Defterler ve belgeler üzerinde en az üç ayda bir inceleme yapmak ve hazırlayacağı raporu genel kurula sunmak.
b. Yıllık bütçe taslakları hakkındaki görüşlerine genel kurula bildirmek.
c. Gerektiğinde genel kurulu olağan üstü toplantıya çağırmak.
Bölüm IV:
Şubeler:
Madde 28. Şubeleri organları şunlardır:
a. Genel kurul,
b. Yönetim Kurulu,
c. Denetim Kurulu.
Madde 29. Şubelerdeki genel kurul toplantıları, üç yılda bir kez Genel Merkezde, Genel kuruldan en az iki ay önce yapılır.
Şubelerin genel kurul toplantısının 3 yılda bir Eylül ayında yapılarak, Dernek genel kurulundan en az iki ay önce bitirilmiş olması gereklidir.
Madde 30.
Şube genel kurulları:
a. Şube yönetim kurulunun 5 asil üyesi lle asil üye sayısınca yedek üyelerine,
b. 3 asil ve 3 yedek üyeden oluşan şube denetleme kurulunu,
c. Dernek genel kuruluna katılacak delegeleri seçer. Buradaki delege sayısı her 25 şube üyesi için bir delege olarak belirlenir. Belirlenen delegeler Genel Merkeze genel kuruldan önce yazılı olarak bildirilir.
d. Şube yönetim kurulu ile denetleme kurulu raporlarını inceler, karara bağlar. Yönetim kurullarının aklanması hususunda karar verir.
Madde 31. Dernek organlarında ve çalışmalarında uygulanan usuller şubeler içinde geçerlidir.
Bölüm V:
Muhasebe İşleri:
Madde 32. Dernek muhasebe işleri sayman üye tarafından yürütülür. Defterler ve belgeler usulüne uygun olarak ve her an denetime hazır bir biçimde düzenlenir ve aşağıda yazılı defterler dernek tarafından tutulur.
- Karar Defteri Yönetim kurulu kararları tarih ve numara sırası ile bu deftere yazılır ve kárarların altı toplantıya katılan üyelerce imzalanır.
- Üye Kayıt Defteri: Derneğe üye olarak girenlerin kimlik bilgileri, derneğe giriş ve çıkış tarihleri bu deftere işlenir. Üyelerin ödedikleri giriş ve yıllık aidat miktarları bu defterler işlenir.
- Evrak Kayıt Defteri: Gelen ve giden evraklar, tarih ve sayı numarası ile bu deftere kayıt edilir. Gelen evrakın asılları ve giden evrakın kopyaları dosyalanır. Elektronik posta yolu ile gelen veya giden evraklar çıktısı alınmak sureti ile saklanır.
- Demirbaş Defteri: Derneğe ait demirbaşların edinme tarihi ve şekli ile kullanıldıkları veya verildikleri yerler ve kullanım sürelerini dolduranların kayıttan düşürülmesi bu deftere işlenir.
- İşletme hesabı Defteri Dernek adına alınan gelirler ve yapılan giderler açık ve düzenli olarak bu deftere işlenir. A
- Alındı belgesi Kayıt Defteri (EK-10): Alındı belgelerinin seri ve sıra numaraları, bu belgeleri alan ve iade edenlerin adı, soyadı ve imzaları ile aldıkları ve iade ettikleri tarihler bu deftere işlenir.
Harcama Usulleri:
Madde 33. Yönetim kurulunca karar altına alınan harcamalar yönetim kurulu başkanı veya sayman üyenin imzaları ile yapılır. Günlük harcamalar için yönetim kurulu adına başkan ve sayman yetkilidir.
Bölüm VI:
Derneğin ve Şubelerinin Gelirleri:
Madde 34. Derneğin Gelirleri şunlardır:
a. Üyeliğe ilk girişte alınan aidat ve yıllık aidat,
b. Dernek amacına uygun olarak yapılan sempozyum kongre benzeri toplantı veya danismanlık
hizmetlerinden elde edilen gelirler,
c. Mal varlıklarından elde edilen gelirler,
d. 5253 sayılı kanuna uygun olarak yapılan bağışlar ve yardımlar,
e. Derneğin ve şubelerin gelirleri,
Aidatlar:
Madde 35. Yıllık aidat üye başına 12.00TL dir ve bu aidat aylara bölünerek alınabilir. Giriş aidatı olarak 12.00 Tl alınır. Giriş ve yıllık aldatlar genel kurul tarafından gerekirse yeniden düzenlenir.
Bölüm VII:
Çeşitli Hükümler;
Madde 36. Dernek yönetim kurulu 5253 sayılı kanunun ve tüzük hükümlerinde uygun olarak her türlü konuda yönetmenlikler yapmaya yetkilidir.
Madde 37. Dernek yönetim kurulu uygun görmediği bağışları kabul etmeyebilir.
Madde 38. Dernek gelirleri ile derneğin amaçlarının gerçekleştirilmesi imkansız hale geldiğinde, genel kurulun 2/3 nün çoğunluğu ile dernek fesih edilebilir. Dernek sona erince veya mahkemece kapatılmasına karar verilirse yönetim kurulu fesih kurulu olarak görev alır. Fesih sonunda derneğin mal varlığı aynı amaçla çalışan bir dernek veya vakfa fesih kurulu kararı ile devredilir.
Madde 39. Derneğin basınla ilgili olan ilişkilerini yönetim kurulu başkanı veya görevlendirdiği kişiler düzenler.
Madde 40. Herhangi bir sebeple göreve çağrılan yedek üyeler, ayrılan asil üyelerin görev sürelerini tamamlarlar.
Dernek organlarını oluşturana kadar derneği yönetecek olan geçici yönetim kurulu listesi aşağıda belirtilmiştir.
Madde 41. Derneğin Borçlanma Usulleri:
Derneğin amacını gerçekleştirmek faaliyetlerini yürütebilmek için ihtiyaç duyulması halinde yönetim kararı şile borçlanma yapabilir. Bu borçlanma kredili mal ve hizmet alımı konularında olabileceği gibi nakit olarak ta yapılabilir. Ancak bu borçlanma, derneğin gelir kaynakları ile karşılanmayacak miktarlarda ve derneğin ödeme güçlüğüne düşürecek nitelikte yapılmaz.
Madde 42. Tüzüğün ne şekilde değiştirileceği
Tüzük değişikliği genel kurul kararı ile yapılabilir.
Genel kurulda tüzük değişikliği yapılabilmesi için genel kurula katılma hakkı bulunan üyelerin 2/3 çoğunluğu aranır. Çoğunluğun sağlanamaması sebebiyle toplantının ertelenmesi durumunda ikinci toplantıda çoğunluk aranmaz. Ancak, bu toplantıya katılan üye sayısı, yönetim ve denetim kurulları üye tam sayısının iki katından az olamaz.
Tüzük değişikliği için gerekli olan karar çoğunluğu toplantıya katılan ve oy kullanma hakkı bulanan Uyelerin oylarının 2/3’üdür. Genel kurulda tüzük değişikliği oylamaşı açık olarak yapılır.
Dernek Geçici Yönetim Kurulu
BAŞKAN: Prof.Dr. Peyami CİNAZ
BAŞKAN YRD: Doç.Dr.Aysun BIDECİ
GENEL SEKRETER: Öğr.Gör.Dr.M Orhun ÇAMURDAN
SAYMAN ÜYE : Prof.Dr.Ayşe SERDAROĞLU
ÜYE : Öğr.Gör.Dr.Aysu ÇAMURDAN
ÜYE: Yrd.Doç.Dr. Esra ÖNAL: Hemşire Selda ÇETİNKAYA